אחרי התקנת וורדפרס מרבית האנשים לא מעיזים לעשות בו הגדרות חשובות. יש מספר הגדרות שעליך לעשות לפני שאתה מתחיל לעשות בו שימוש כלשהו. טעות שמקימים אתרים באמצעות וורדפרס לא ממש יודעים מה הם עושים וחושבים שאחרי התקנת המערכת היא מוכנה לעבודה תקינה ומושלמת. לצערי זה לא כך ועליך ליישם 10 דברים לאחר התקנת וורדפרס בשרת.
אחרי התקנת מערכת וורדפרס (wordpress) בשרת עליך לבצעה מספר פעילויות להגדרתו. ההגדרות אלה יעזרו לך להוציא הרבה יותר תועלת מהאתר או בלוג שלך. ציינתי כאן 10 דברים שעליך לעשות אחרי התקנת וורדפרס.
10 דברים שעליך לעשות אחרי התקנת וורדפרס
1. שנה את סיסמת המנהל המערכת
בסוף ההתקנה של המערכת, וורדפרס מציג לך סיסמה אקראית שאין מצב שתזכור אותו בחיים. (אני לא אומר שיאפשר לזכור אותו אבל … ). דבר הראשון לאחר כניסתך לראשונה למערכת עליך לשנות סיסמה למשהו יותר קליט עבורך.
2. ערוך קישורים ישירים – Permalink
באופן רגיל קישורים למאמרים שלך מופיעות בצורה לא ידידותית למשתמש ולמנועי חיפוש. לדוגמה כך ( www.website.com/?p=632 ). צורה כזו של הקישור אינו ידידותי למשתמש ובמיוחד למנועי חיפוש. באפשרותך לשנות את תצוגת הקישור לידידותית יותר כמו www.somewebsite.com/wp/test
בצורה הזאת הקישור ידידותי יותר לגולשים וגם עוזר לקידום אתר במנועי חיפוש. כדי להפוך קישור לידידותי יותר, עליך להיכנס ל:
הגדרות -> קישורים ישירים
תחת כותרת של "הגדרות קבועות מראש" בחר ב-"מבנה מותאם אישית"
הכנס את פקודה הבא /%postname%/ בשדה ושמור.
3. העלה תבנית והפעל אותה.
כדי לעלות תבנית לוורדפרס עליך להיכנס ל- "מראה הבלוג" ובחר אפשרות של "להתקין ערכת עיצוב חדשה". תחת כותרת "התקנת ערכות עיצוב" לחץ על קישור "להעלות". העלה את הקובץ והפעל את התבנית.
4. הוסף קטגוריות ושנה את שם הקטגוריה – כללי.
לאחר התקנת הוורדפרס, מערכת מוסיפה כברירת מחדל קטגוריה בשם "כללי". אתה לא רוצה קטגוריה כזאת באתר ! אין באפשרותך למחוק קטגוריה הזו מהמערכת אלה לשנות לה את השם.
הכנס ל-"פוסטים" בתפריט הצדדית, ובתוכה כנס לקטגוריות. לחץ על קטגוריה "כללי" ושנה לה את השם.
הוסף גם קטגוריות אחרות לאתר.
5. הפעל תוסף Akismet.
התוסף בשם Akismet מגיע כברירת מחדל עם מערכת וורדפרס והיא מיועדת להגנה וחסימת תגובות ספאם באתר שלך. אם אתה מאפשר באתר להגיב לכתבות שלך, תהייה בטוח שאתה הולך לקבל התקפה של ספאמרים שמנסים להגיב לבלוג שלך כדי לקבל קישורים. ברובם מדובר בבוטים ותוכנות שונות שעושות את זה באופן אוטומטי. כדי להוריד מעצמך את הכאב ראש הזה, אנא התקן תוסף הזה בוורדפרס.
גש לעמוד התוספות בפנל ניהול והפעל את תוסף Akismet.
כדי להפעיל את התוסף עליך להקיש מספר API של וורדפרס. כדי לקבל אותה עליך להיות רשום באתר Wordpress.com.
6. התקן תוסף של יצירת מפת האתר -Google XML Sitemaps.
תוסף Google XML Sitemaps יצור מפת האתר באופן אוטומטי בשרת שלך מה שיעזור למנועי חיפוש כמו גוגל, יאהוו ובינג לאנדקס דפים שלך למנועי חיפוש שלהם יותר מהר.
הורדת התוסף אפשרית כאן – http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator
7. התקן גיבוי בסיס נתונים של וורדפרס – Wordpress Database Backup.
התקנת פלאגין וורדפרס לגיבוי בסיס נתונים יכולה לחסוך ממך הרבה כאב ראש ודאגות. אף אחד לא מוגן מפני תקלות ובעיות שיכולות להתרחש בשרת אחסון שלך במיוחד בשרתי אחסון שיתופיים. כדי מאוד לגבות בסיסי נתונים על בסיס שבועי או חודשי לפחות. פלאגין Wordpress Database Backup יגבה את בסיס נתונים שלך באופן אוטומטי.
8. הכנס מספר כתבות לאתר שלך כדי לבדוק את פעילותו.
הכנס כמה כתבות ופוסטים עם טקסט דוגמה כדי לבדוק את אופן פעולתו של האתר ולמד איך הדברים עובדים.
9. הוסף את RSS לתוך Feedburner.
אני פשוט יציין את התהליך להגדרה של RSS תקני.
הגדרה -> קריאה
סמן את פוסטים יוצגו בפידים כ: (בחר אחד מאפשרויות)
הכנס את פיד שלך ל – Feedburner. עליך להירשם ל-http://www.feedburner.com קודם.
10. התקן תוסף הסטטיסטיקות.
קבל סטטיסטיקות על גולשים שלך באתר על ידי שימוש ב- Google Analytics. כלי חינמי לניתוח תעבורה של האתר.
קישור לגוגל אנאליטיקס: Google Analytics
הערה חשובה:
כל מה שצויין כאן הם הדברים בסיסיים שעליך לבצעה כדי להתחיל תהליך ניהול האתר באופן מלא ומקצועי. התוספות והגדרות שצויינו חשוב ליישם באתר. כמובן יש הגדרות נוספות ותוספות אחרות שאפשר להתקין במערכת כדי לשפר אותה וכו… אבל הגדרות אלה מאוד בסיסיים שמאוד כדי לקחת בחשבון.